'Bosrijk opgezet'

Het plan

Droomkavels, Landgoed Scholtenszathe

Wonen met rust, ruimte en comfort!

Tussen het Scholtenskanaal en de Catovaart zijn drie deelgebieden ontworpen, waarbij zorgvuldig is omgegaan met de bestaande ruimtelijke beeldkwaliteit. Zo zijn er prachtige, inmiddels volgroeide, bospartijen aangelegd. Het reeds aanwezige bos is gehandhaafd en de erfafscheidingen zijn zorgvuldig vormgegeven met beukenhagen, heesters en bomenrijen.
De kavels worden verkocht in 3 deelfases:
fase 1: Kavels 1 t/m 9 - fase 2: Kavels 10 t/m 19 - fase 3: Kavels 20 t/m 25.

Content

'Omgeven door akkerland'

Deelgebied 1

Wonen in het lint

Deze vijf kavels zijn een uitbreiding van de bestaande kern van Klazienaveen-Noord. Deze woningen sluiten aan op de uitstraling en schaal van het dorp. Aan de achterzijde van de kavels is een bospartij gelegen. 

Deelgebied 2

Wonen aan het Scholtenskanaal

​​Dit deelgebied bestaat uit 8 royale percelen, variërend in groottes van ca. 10.000 tot 13.000m2. De voorzijde van de woning heeft uitzicht op het Scholtenskanaal met zijn eigen statige eikenlaanbeplanting. De achterzijde heeft zicht op zogenaamde boskamers: open ruimtes in het bos. Dat creëert privacy en het bijzondere gevoel letterlijk in het groen te wonen. De huizen staan vrij in deze kamers en maken zich los van de bosrand. De relatie binnen-buiten is zichtbaar in het ontwerp.​​

Deelgebied 3

Wonen aan het open landschap

Het oostelijk deel langs de Catovaart wordt gekarakteriseerd door een weids uitzicht op de Catovaart en het daarachter gelegen open landschap met akkers en hoogveengebied. Er zijn 11 royale kavels gecreëerd, variërend in groottes van ca. 9.000 tot  18.000 m2. De woningen nestelen zich in de bosrand, waarmee tevens privacy wordt gecreëerd. Uniek is het prachtige zicht op de Catovaart met daarachter het open landschap. Binnen en buiten loopt vloeiend in elkaar over en het bouwvolume heeft een vrije vorm. De gebouwde buitenruimtes worden een onderdeel van de compositie.